Netwerk Aanleggen
U bevindt zich hier: Startpagina » Cat 5 of Cat 6?

Cat 5 of Cat 6?

Data bekabeling

Wat voor utp data bekabeling is er op dit moment te krijgen?
De 2 meest gebruikte types zijn cat 5 en cat 6. Deze 2 types zijn breed inzetbaar en zullen ook voor uw netwerk zeker de juiste zijn. Doordat wij continue grote hoeveelheden kabel inkopen kunnen wij altijd een goedkope prijs garanderen. Wij zullen u dan ook voorzien van een goed presterend netwerk voor een scherp tarief.

UTP Cat 5e

CAT5e kabel is een standaard gecertificeerd netwerkkabel door de Electronic Industries Association en Telecommunications Industry Association (algemeen bekend als EIA / TIA). CAT5e kabels zijn de vijfde generatie van twisted pair Ethernet-technologie en de meest populaire van alle twisted pair kabels.Een CAT5 kabel bevat vier paren van koperdraad. Het ondersteunt snelle internetsnelheden (tot 100 Mbps). De stabiele snelheden van 100 Mbps gaan tot een maximale aanbevolen lengte van100m.

UTP - Unshielded twisted-pair.
FTP - Foiled twisted-pair.
STP Shielded twisted-pair.

UTP Cat 6

Een Cat 6 kabel heeft stabiele snelheden tot 155 Mbps met mogelijke overdracht frequenties tot 550 MHZ. Dit maakt de kabel daarom bijvoorbeeld geschikt voor spraakcommunicatie. De Cat6 kabel wordt door haar stabiele snelheid voornamelijk gebruikt voor computernetwerken, beveiligingssystemen, en telefoondiensten. De Cat 6 kabel is tevens ook nog compatibel met de Cat 5, Cat 5e en Cat 3 kabel-normen.